Baksidan stoppar Irene Ekelund från att springa 60 meter. Foto: Bildbyrån

Bekräftat: Ekelund missar inomhus-VM

Uppdaterad
Publicerad

En baksida på ena låret har strulat ett tag för sprintstjärnan Irene Ekelund. Och nu stryker hon 60 m på inomhus-VM i Portland om en knapp månad.

– Det är lika bra att inte riskera någonting, säger Malmö-löparen Ekelund till Värmlands Folkblad.

Det var under JSM som känningen i det vänstra låret kom – alltså inte samma lår som höll henne vid sidan av löparbanorna nästan hela 2015. Då drog hon baksidan, nu är det känningar.

Till helgen är hon anmäld på SM på 200 m men kanske avstår på grund av en förkylning. 

Irene Ekelund har under en längre tid haft problem med en baksida. Något som har gjort att hon inte kunnat springa fullt ut på 60 meter. I stället har svenskan sprungit 200 meter. Inför helgens SM är Ekelund endast anmäld på 200 meter, en distans som inte finns med på programmet för inomhus-VM.

– Hon är inte tillräckligt fräsch för att springa 60 meter. Baksidan håller inte och hon kan inte riktigt trycka på för fullt i löpningen, sa förbundskapten Karin Torneklint innan Ekelund bekräftade farhågorna.

18-åringen är redan klar för VM i Portland i USA 17-20 mars. Men det ser ut att bli träning för henne i stället.

– Det är ett väldigt klokt och moget beslut av henne, sa Torneklint.

Oklart kring SM

Men det är trots allt osäkert om svenskan kan springa till helgen. En förkylning hon ådrog sig efter JSM har ännu inte gett sig och en start på SM är inte självklar.

– Just nu är jag lite förkyld och så, men det håller på att bli bättre. Jag kommer åka ner till Malmö så får vi se om det blir bättre, säger Ekelund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.