Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Daniel Ståhl, Vesteinn Hafsteinsson och Fanny Roos. Foto: Bildbyrån/SVT

Fanny Roos och Daniel Ståhl om tränarbytet: ”Chockad till en början”

Uppdaterad
Publicerad

Efter elva år med tränaren Vésteinn Hafsteinsson har Daniel Ståhl och Fanny Roos startat om i Malmö med en ny tränare.

– Det var tufft i början, första dagarna, när han gav beskedet att han skulle sluta som tränare. Men samtidigt, någon gång tar det slut, säger Ståhl till SVT Sport.

Det var i höstas som succétränaren Vésteinn Hafsteinsson berättade att han slutar och flyttar tillbaka till Island.

Ståhl och Roos, som även är ett par, bodde och tränade då i Växjö. Men sedan sju veckor tillbaka har duon haft sin bas i Malmö.

– När Vésteinn slutade så blev jag väldigt chockad till en början. Men jag förstår honom helt. Jag funderade på vad som skulle passa mig. Jag tror att Malmö är en bra stad att satsa vidare i, säger Fanny Roos om flytten.

Nye tränaren dubbeljobbar

Ny tränare för både henne och Ståhl är förre diskuskastaren Staffan Jönsson.

– Jag tänkte först ”om jag ska bo kvar i Sverige så får jag tänka vilka tränare som skulle passa mig bra” och då tänkte jag på Staffan Jönsson, säger Ståhl.

Jönsson är tidigare svensk mästare i diskus och har delvis tagit tjänstledigt från sitt bankjobb för att träna kaststjärnorna.

– De är otroligt snälla människor. Det är ett nöje att få jobba med dem. Vi pratar samma teknikspråk, säger Staffan Jönsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.