Kallur: ”Jag tycker att jag ska få åka”

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ingen final för Susanna Kallur i sitt första mästerskap på åtta år. Den 35-åriga svenskan slutade femma med tiden 12,96 i sin semifinal och missade därmed avancemanget till kvällens final. ”Jag är otroligt nöjd ”, säger Susanna Kallur till SVT Sport.

Torsdagens semifinal var hennes fjärde lopp sedan comebacken men det var första gången hon tävlade två dagar i rad.

– Det känns bra. Jag är otroligt nöjd över att ha gjort två bra lopp, och till och med springa snabbare i dag. Den grejen känns suveränt, säger Kallur till SVT Sport.

Friidrotts-EM

Den 35-åriga svenskan sprang i mål på 12,96 vilket gav en femteplats i den första semifinalen, en åttondeplats totalt.

– Jag kände mig så här aggresiv. Som om jag attackerade alla häckar, på ett sätt som jag inte gjorde i går. Kändes som att jag hade starkare ben i dag, säger Kallur.

Vad händer nu?

Jag får avvakta och se när kommittén har haft sammanträde. De skulle se efter EM.

Det är många som stödjer dig, vad säger du om det?

– Det känns fint! Härligt att min resa ändå berör folk.

Bergqvist: ”Såg bättre ut än i går”

SVT Sports Expert Kajsa Bergqvist hade hoppats på en lite snabbare tid.

– Det såg ut som det gjort tidigare den här säsongen. Hon är bra med fram tills sex häckar, sedan orkar hon inte riktigt. Men jag tycker att det såg bättre ut än vad det gjorde i går. Man drömmer och hoppas ju på att hon ska ha en växel till att lägga in. Men jag är otroligt imponerad över vad hon har gjort. Det var ändå åtta år sedan, en hel karriär sedan hon sprang på den här nivån, säger Bergqvist.

– Otur att hon hamnade i en så tuff semifinal, säger Bergvist som tror att finalmöjligheten varit större om hon sprungit i någon av de andra semifinalloppen.

Semifinalen blev därmed Kallurs sista lopp i jakten på en OS-biljett och det är nu upp till Sveriges olympiska kommitté att avgöra om Kallur får åka till Rio eller inte.

– Jag tycker att jag ska få åka. Jag tycker verkligen det, säger Kallur till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-EM

Mer i ämnet