Fraser-Pryce defilerade på 4x100 för Jamaica

Uppdaterad
Publicerad

Jamaica gav inte USA en chans utan Shelly-Ann Fraser-Pryce kunde defilera med pinnen i mål på 41,07, vilket är nytt mästerskapsrekordet på 4x100 m.

USA var tvåa långt efter på 41,68 medan Trinidad Tobago knep bronset precis före Storbritanien och Nederländerna med Dafne Schippers på den andra sträckan.

 Jamaica kopplade greppet på den tredje sträckan när gårdagstvåan på 200 m Elaine Thompson sprang en bra kurva.

Friidrotts-VM

Fraser-Pryce hade tre meter till godo på Jamine Todd i USA och drog ifrån med ett leende på upploppet. Det var Fraser-Pryces andra guld i Peking efter det individuella guldet på 100 meter.

Det var jamaicanskans nionde guld i OS eller VM.

Veronica Campbell-Brown startade för Jamaica och växlade över till Natasha Morrison. I USA:s lag sprang förutom Todd på på sista sträckan English Gardner, Allyson Felix och Jenna Pradnini. VM-trean individuellt Tori Bowie fick inte delta eftersom hon nobbat ett stafettläger som USA anordnade före VM.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet