Shelly-Ann Fryser-Pryce vrålar ut sin glädje. Foto: Scanpix

Fraser-Pryce överlägsen på 100 meter

Uppdaterad
Publicerad

Shelly-Ann Fraser-Pryce krossade allt motstånd i 100-metersfinalen och tog sitt andra VM-guld på distansen.

Jamaicanskan Shelly-Ann Fraser-Pryce var totalt överlägsen i damernas 100-metersfinal och vann 22/100 före tvåan. Segertiden för den dubbla olympiska mästarinnan blev 10,71, nytt världsårsbästa, och bara 1/100 från mästerskapsrekordet som Marion Jones slog i Sevilla 1999.

– I dag ville jag bara ha kul. Jag tänkte inte på vilka som var med. Jag fokuserade på mig för en gångs skull och jag visste att om jag utförde loppet bra så skulle jag vinna. Men jag tänkte inte på att vinna om jag ska vara ärlig, jag tänkte på att prestera, ger man 100 procent kan man inte begära något mer, säger Fraser-Pryce i TV4. 

Friidrotts-VM 2013

Silvret gick överraskande till Murielle Ahoure, Elfenbenskusten. Carmelita Jeter, USA, knep bronset med tiden 10,94, 1/100 från silvret. Mot Fraser-Pryce fanns inget att göra.

Efter halva loppet var saken i princip klar, och 26-åringen tog därmed sitt andra VM-guld på distansen. Kvällens lopp var en ren och skär utklassning.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM 2013

Mer i ämnet