Foto: TT Nyhetsbyrån

Gatlin: ”Jag blev utsparkad”

Uppdaterad
Publicerad

Årets världsetta på 100 meter och den tidigare dopingavstängde sprintern Justin Gatlin säger att han blivit utsparkad från World Challenge-tävlingen i Peking.

I augusti går friidrotts-VM av stapeln i Peking. Men redan imorgon skulle Justin Gatlin ha ställt upp på 100 meter i World Challenge i Peking.

Det blir dock ingen start för amerikanen, som dömts för dopning vid två tillfällen. Han har, enligt egen utsago, blivit nekad att tävla av arrangören.

Friidrott säsong 2015

– De hade ingen respekt för mig utan sa att jag borde dra och sparkade ut mig, säger han enligt Reuters.

Krampkänning inför tävlingen

Ingen från tävlingsorganisationen har kommenterat uppgifterna.

Gatlin, som sprang in på nya världsårsbästat 9.74 under fredagens Diamond League-tävling i Doha, säger att han inledningsvis hade sagt till arrangörerna i Peking att han hade lite krampkänning på grund av vätskebrist efter flygresan.

– Jag tror att de trodde att jag inte var tuff nog och kanske skulle hoppa av loppet, eller inte avsluta det, och sedan ändå be om pengar, säger Gatlin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrott säsong 2015

Mer i ämnet