Emma Green. Foto: TT Nyhetsbyrån

Emma Green missar VM – säsongen över

Uppdaterad
Publicerad

Emma Green är fortfarande inte skadefri – och därför ger nu höjdhoppsstjärnan upp utomhussäsongen. Det innebär att hon missar sommarens VM.

”Jag vill verkligen försöka ge mig själv de bästa förutsättningarna för att kunna prestera på OS nästa sommar och detta känns som rätt sätt”, skriver hon på sin blogg.

Längre tids skadeproblem

30-åringen slog igenom internationellt när hon tog brons på VM i Helsingfors för tio år sedan. Sedan dessa har hon tillhört världseliten, men de senaste säsongerna har hon dragit med skador. Hon missade bland annat inomhussäongen i vintras och nu missar och alltså också utomhussäsongen.

Friidrott säsong 2015

– Kroppen svarade inte riktigt på det sätt som vi vill, det går inte så fort framåt som vill vi att det ska göra. Vi tycker att det är bättra att vi skyndar lite långsamt än att vi stressar på med tävlingar utan att kunna vara rejält bra förberedd, säger tränaren Yannick Tregaro till SVT Sport

Siktar på OS

Problemet sitter i baksidan av vänster lår och är en följd av tidigare diskbråcksproblem.

Trots skadeproblemen har Green inte gett upp hoppet om en comeback på tävlingsbanan. Siktet är inställt på OS i Rio de Janeiro nästa sommar. En medalj i ett OS är det som saknas på meritlistan.

– Emma har verkligen OS i sikte och det är det som hon verkligen vill göra riktigt bra. Då vill hon ju kunna prestera på absoluta toppnivå och vi känner att vi behöver bygga om den där kroppen lite grann och det tar tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrott säsong 2015

Mer i ämnet