Emma Green tävlar i SM och Finnkampen. Foto: Bildbyrån

Green tvekar om fortsatt elitsatsning

Uppdaterad
Publicerad

Emma Green lyckades inte kvala in till OS i Rio. Nu kan SM och Finnkampen bli hennes sista tävlingar på elitnivå. ”Det lutar åt att jag kör en inomhussäong men om det är för att ha kul och njuta vet jag inte än”, säger Emma Green till SVT Sport.

Stora problem med en hälsena störde Emma Green i jakten på en OS-biljett. I juli vid en tävling i Spanien klarade den svenska höjdhopparen 1,90 men kvalhöjden 1,93 blev för svår.

– OS var mitt stora mål, men när jag fick det här beskedet med hälsenan så kände jag egentligen att det var kört. Man kan inte hoppa höjd med en bristning i hälsenan, säger Emma Green till SVT Sport.

Efter den missade OS-platsen fanns tankar på att avsluta karriären.

”Vore skönt att hoppa för min skull”

– Det var inte säkert att jag skulle fortsätta, jag tog en sak i taget. Men hoppningen var på en bra nivå så jag ville satsa mot SM och Finnkampen, säger Green.

Och efter SM och Finnkampen, hur ser framtiden ut då?

– Jag får se, men det lutar åt att jag kör en inomhussäong. Men vi får se på vilket sätt, för att ha kul och njuta av att hoppa eller mer än så. Det har jag inte bestämt än. Jag har länge ställt så höga krav på mig själv och det vore skönt att hoppa bara för att det är kul, för min egen skull.

Inför tävlingarna i augusti och september har 31-åriga Green kört några veckor med alternativ träning för att inte belasta hälsenan.

– Jag har tagit det lugnt, när jag missade OS orkade jag inte pressa mig genom smärtan mer. Jag behövde en paus mentalt och hälsenan behövde återhämtning, säger Green och fortsätter:

– Jag börjar kanske belasta hälsenan i början av augusti och kör lite hopp. Jag har inte tränat höjdhopp på så länge nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.