Jacob Hård. Foto: Bildbyrån

Hård: ”Modigt av henne”

Uppdaterad
Publicerad

Susanna Kallur gör tävlingscomeback på 100 meterhäck på Diamond League-galan i Stockholm. Ett modigt val, menar SVT Sports friidrottskommentator Jacob Hård. ”Det tyder på gott självförtroende”, säger Hård.

Tävlingen på Stockholms Stadion den 16 juni blir den första på sex år för Susanna Kallur som varit väldigt skadedrabbad.

– Det är modigt av henne att göra comeback på Diamond League i Stockholm. Hon kunde inte valt ett tillfälle med större press, säger SVT Sports expert Jacob Hård.

– Det tyder på gott självförtroende och jag tror inte hon skulle välja det om hon inte fått bra besked på träningen, säger Jacob Hård.

– Jag har sagt det förut: om någon kan klara den ”omöjliga” uppgiften att komma tillbaka efter så många år av motgångar så är det Susanna. Kombinationen av talang, motivation och envishet är unik.

SVT Sport sänder Bauhaus-galan med start 19.30 SVT2 och även på appen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.