Foto: Bildbyrån

Hård: ”Uthålligheten saknas”

Uppdaterad
Publicerad

Det var comebacken som alla hade väntat på. Men Sanna Kallur blev utslagen redan i försöken på 100 meter häck. ”Det var en enorm seger för Susanna bara att vara där”, säger SVT Sports friidrottskommentator Jacob Hård.

Åtta år av skador och en lång väg tillbaks till det som skulle bli den stora revanschen och comebacken för Sanna Kallur. Men resan slutade redan i försöken och tiden 13,04 räckte bara till en femteplats i heatet och fem hundradelar från en semifinal.

– Det ser ut ungefär som det gjort hela säsongen. Uthålligheten i sista delen av loppet saknas och det räcker inte för att gå till en semifinal, säger SVT Sports Jacob Hård.

OS i Rio de Janeiro 2016

”En enorm seger att bara vara där”

Du har ju följt henne under många år, hur var det att se henne tävla i OS igen?

– Det var en enorm seger för Susanna bara att vara där och att se henne tävla i ett OS igen var både häftigt och fantastiskt. Men jag hade ändå trott att hon skulle ta sig till en semifinal.

Vad tror du kommer hända med Sannas karriär nu?

– Jag hoppas verkligen att hon fortsätter. Hon har en personlighet som är väldigt vitkig för svensk friidrott och även för landslaget om hon skulle fortsätta över VM nästa år.

– Jag tror också att hon är sugen på att fortsätta springa nu när hon kämpat sig tillbaks.

Läs också: Kallur femma i försöken – utslagen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Rio de Janeiro 2016

Mer i ämnet