Femke Bol, Armand Duplantis och Daniel Ståhl. Foto: Bildbyrån

Hårds höjdare: ”Det lär bli långa kast på Stadion”

Uppdaterad
Publicerad

Diamond League-tävling på svensk mark och flera aktiva som jagar bra resultat inför stundande friidrotts-VM.

Här listar Jacob Hård sina höjdpunkter inför tävlingen i Stockholm, som du ser direkt i SVT/Play från 19.00 i kväll.

Supersvenskarna Duplantis och Ståhl inför hemmapublik på Stadion är förstås galans givna toppnummer! ”Mondo” ser äntligen ut att få hoppa i fint väder och är sugen på ett riktigt bra resultat i VM-genrepet. Diskus-Daniel har hittat formen i de senaste tävlingarna och med nästan alla de svåraste konkurrenterna på plats lär det bli långa kast på Stadion.

Längdhopparna Montler och Sagnia är två möjliga VM-medaljörer om de får fullträffar i Eugene om ett par veckor. Bra värdemätare här när båda får möta respektive OS-vinnare Miltiadis Tentoglou och Malaika Mihambo.

Herrar spjut är en gren som inte varit med på galan på några år. Nu lär vi åter få uppleva den mäktiga synen av spjut som seglar iväg upp emot eller över 90 meter i en gren som varit het i sommar. OS-vinnaren Chopra och världsmästaren Peters är två toppar. Kim Amb måste visa stigande form för att få ev VM-biljett.

800 m damer ser Lovisa Lindh i samma sits som Amb – ett lopp som visar att formen går åt rätt håll krävs för VM-nominering. Fältets stora stjärna är unga brittiska OS-tvåan Keely Hodgkinson.

400 m häck var fjolårets heta gren i friidrottsvärlden och världsrekordet på damsidan har fått en ny puff i år. Även utan några av de allra bästa kan loppen på Stadion bli riktigt intressanta med nederländskan Femke Bol på damsidan och Brasiliens dos Santos i herrloppet där också VM-klara Carl Bengtström gör en spännande start.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.