”Hennes chanser är ganska små”

Uppdaterad
Publicerad

Susanna Kallur missar VM i augusti – istället är siktet inställt på OS i Rio året därpå. Men SVT:s expert Kajsa Berqvist tror att vägen dit kan bli tuff.

– Med hennes skadehistorik skulle jag säga att hennes chanser är ganska små, tyvärr. Man kan hoppas men jag skulle inte hålla det för särskilt sannolikt, säger Kajsa Bergqvist till SVT Sport.

Susanna Kallur har haft stora skadebekymmer under flera år. Senast hon tävlade var i tyska Karlsruhe i januari men smärtorna i det skadade benet kom tillbaka och har sedan dess hållt henne borta från tävlingsbanorna. I kampen om att nå OS belyser Bergqvist en viktig egenskap.

Friidrott säsong 2015

Det finns ingen som är så envis som Sanna och hon kommer att kämpa och vara fullt fokuserad på att nå dit. Huvudet är redan där det är bara frågan om kroppen håller. Men hon är envis och får hon ordning på alla skadebekymmer så finns det ändå en liten chans.

Vad tror du om hennes framtid?

– Jag tror nog att Rio, oavsett hur det går där, är väl ändå någon slags slutstation. Sedan hade hon ju hoppats på att kunna tävla i år och många år innan det också.

– Det är frågan om kroppen faktiskt håller för att göra en fortsatt elitsatsning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrott säsong 2015

Mer i ämnet