Daniel Ståhl ligger väl till inför OS i Rio. Foto: Bildbyrån.

Inomhusrekord i diskus av Ståhl

Uppdaterad
Publicerad

Diskuskastaren Daniel Ståhl slog till med nytt personligt rekord inomhus när han kastade 61,09 i säsongsdebuten i Botnia Games i finländska Korsholm.

”Inomhus ser jag mest som en rolig grej, men tekniskt sett så kastar jag bättre nu än i Peking”, säger 23-åringen till TT.

Daniel Ståhl – som sensationellt blev VM-femma i Peking i somras – har nyligen varit på träningsläger i Sydafrika och Botnia Games var hans första tävling för året. Det personliga rekordet var en förbättring med en meter; 60,09 som sattes vid en tävling i Tammerfors 2014.

– Ett godkänt resultat sett till hur vi ligger till i träningen. Daniel brukar inte kasta speciellt långt under vintern, säger tränaren Vesteinn Hafsteinsson till TT.

Ståhl, uppväxt i Jakobsberg utanför Stockholm, kastade en jämn serie och vann den mindre tävlingen där endast tre kastare deltog. Tvåa blev islänningen Gudni Valur Gudnason på 58,59.

Okej insatser av Otterling och Hjelmer

På svensk friidrottsmark, tävlingen Raka Spåret i Stockholm, så förbättrade längdhopparen Andreas Otterling sitt eget svenska årsbästa inomhus.

29-åringen från Örebro hoppade 7,92, en årsbästa-ökning med 13 centimeter. Otterling – som tog brons vid inomhus-EM i Prag förra året – vann tävlingen överlägset.

Svenskt årsbästa blev det även för sprintern Moa Hjelmer som gjorde säsongsdebut. 25-åringen vann damernas 400 meter på tiden 54,23.

17-åriga jättelöftet i stav Elienor Werner – som tog UVM-guld i Cali, Colombia förra året – imponerade och vann på höjden 4,30.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.