Foto: Bildbyrån

Irene Ekelund skadad – VM i fara

Uppdaterad
Publicerad

Svenska sprintertalangen Irene Ekelund, 18, drabbades av bristning under en tävling i Schweiz och fick bäras ut på bår. Nu riskerar hon att missa JEM och VM. ”Tänkte, nej det är inte sant”, säger förbundskaptenen Karin Torneklint till SVT Sport.

Det var under en tävling i Geneve som Irene Ekelund plötsligt föll ihop med smärtor i baksida lår och fick bäras ut på bår. Hur allvarlig skadan är vet man inte, men enligt första rapporterna handlar det om en bristning.

– Jag blev ju helt bestört. Tänkte att, nej det är inte sant. Det kom så plötsligt. Man vet aldrig hur lång tid det kan ta innan det blir bra, säger Torneklint.

Friidrott säsong 2015

Hoppas kunna röntgas på måndag

Enligt förbundskaptenen mår Ekelund bra under omständigheterna och ska, om möjligt, röntgas direkt när hon kommer hem till Sverige på måndag.

– Det vore det bästa, men vi får avvakta till då, säger Torneklint.

Junior-EM i Eskilstuna går mellan datumen 16-19 juli, och VM i Peking den 22-30 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrott säsong 2015

Mer i ämnet