Isabellah Andersson hade det tungt under London marathon. Foto: Arkivbild. Scanpix

Isabellah Andersson missar Finnkampen

Uppdaterad
Publicerad

Isabellah Andersson, som tvingades tacka nej till EM på grund av en fotskada, kommer inte till start i Finnkampen. – Den är borta, det är inte att tänka på, det är alldeles för nära i tiden, säger tränaren Lars Andersson till SVT Sport.

Isabellah Andersson har problem med en fotsena och valde därför att tacka nej till EM i Zürich. Nu berättar tränaren att maratonstjärnan inte kommer att delta i Finnkampen i slutet av augusti.

– Den är borta, det är inte att tänka på, det är alldeles för nära i tiden. Där vill man ju inte vara med om man inte kan prestera heller, så nej där springer hon inte, säger Lars Andersson till SVT Sport.

– Det var väl kanske sex veckor sedan som hon fattade beslutet att hon inte skulle kunna springa i EM och då konstaterade vi att det går inte. Då var det rätt jobbigt, men nu är det full acceptans och nu ser hon framåt. Hon mår hur bra som helst.

Positivt är också att 33-åringen från Vilshult har kommit igång med träningen igen.

– När jag i förra veckan åkte till Zürich började hon ut och jogga och sen dess har hon sprungit fem, sex pass faktiskt, jag tror att hon till och med har haft ett pass på nästan 90 minuter i lugnt tempo och det har gått hur bra som helst, hon har inga känningar längre.

”Får nog vara ganska långsiktigt”

Vad har ni för mål i år?

– Målet är att hon ska bli så hel så att hon kan träna för fullt och göra bra ifrån sig i början på nästa år, det får nog vara ganska långsiktigt.

Är tanken att hon ska tävla något i år?

– Man kan tävla på olika nivå, man kan göra det för att visa hur duktig man är, men om hon tävlar något i år så är det mer för att vara med, inte för att prestera något speciellt det tror jag inte. Det skulle möjligtvis vara om hon hinner komma igång bra till Lidingöloppet.

Vad är det långsiktiga målet?

– Hon vill ju åka till Rio och det är två år kvar och kvalperioden för maratonlöparna till OS i Rio den börjar den första januari så det är på g, det är inte långt borta för henne. Kommer hon igång med träningen nu och får vara hel så hoppas vi väl att hon ska göra bra ifrån sig i januari.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.