Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Geert Vanden Wijngaert

Jakob Ingebrigtsen med skadeproblem – knappt sprungit sedan oktober

Uppdaterad
Publicerad

Jakob Ingebrigtsen har knappt sprungit sedan oktober. Ändå ser norrmannen ljust på sommarens OS.

– Det måste jag tro på, svarar norrmannen på frågan om han tror på OS-guld, till NRK.

Förlorat VM-guld i Budapest och sedan dess har motgångarna fortsatt för Jakob Ingebrigtsen. En hälseneskada har gjort att norrmannen knappt sprungit sedan oktober.

– Om du fortsätter (springa med smärta) kan de orsaka slitage på senan, och det kan du inte bli av med om du inte opererar. Så det är inte värt att göra något dumt.

”Värsta när man inte vet”

Nu har smärtan i hälsenan minskat, passen med alternativ träning blivit färre och antalet löppass allt fler.

– Det gäller att slappna av och inte bli låst i sitt eget huvud, där man bara jagar efter något som man inte hittar svar på, säger han och fortsätter:

– Det värsta är definitivt när man inte vet om man gör rätt.

Blickar mot OS

Ingebrigtsen siktar på att inleda säsongen med Diamond League i Eugene och därefter fortsätta med EM innan det är dags för OS i augusti.

– Jag tror att det kommer fungera bra i år. Det är full fokus på OS, så med största sannolikhet blir det en bra säsong på sensommaren.

Ingebrigtsen, som är regerande olympisk mästare på 1500 meter, meddelande för två veckor sedan att han står över inomhussäsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.