Markus Rehm slog till i sista omgången. Foto: TT Nyhetsbyrån

Jättehoppet i längdhoppsfinalen

Uppdaterad
Publicerad

Markus Rehm skulle hoppa för sista gången i Paralympics. Då bjöd tysken på en rejäl urladdning – 8.21 mätte superhoppet som självklart belönades med en guldmedalj.

Markus Rehm hade ökat i varje hopp fram till sista försöket. Då träffades plankan perfekt – och Rehm såg ut att aldrig landa. Men det gjorde han, på 8.21 meter i klassen T44.

Hoppet hade räckt till en femteplats i OS. Där Rehm ville delta, men fick inte eftersom han trycker ifrån på plankan med sin protes. Nu kämpar tysken för att övertyga IAAF att låta honom tävla i VM i London nästa år.

Paralympics

En annan stor händelse på Olympiastadion var när stjärnan Tatyana McFadden tog sin femte medalj, det fjärde guldet, på 800 meter. Och Leo-Pekka Tähti, ”The flying Finn”, vann sitt fjärde raka paralympiska guld på 100 meter.

Se allt i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet