Susanna Kallur satsar vidare mot inomhussäsongen – men vill inte sia om VM 2017. Foto: Bildbyrån

Kallur satsade vidare – mot inomhussäsongen

Uppdaterad
Publicerad

Frågan har hängt i luften sedan OS i Rio. Nu ger Susanna Kallur beskedet att hon satsar för inomhussäsongen i friidrott 2017. ”Jag är rätt nyfiken på att se vad som kan hända med en ordentlig grundträning”, säger hon till SVT Sport.

Två veckor efter säsongens slut kom beskedet. Det var på sitt Instagramkonto som häckstjärnan i dag, med en träningsbild från Lugnet i Falun, meddelade att hon kör inomhussäsongen.

– Jag behövde landa lite och känna om drivkraften att fortsätta lägga ner det jobb som krävs fanns kvar. Och det tycket jag att jag kände ganska snabbt, säger 35-åringen som inte hade någon optimal uppladdning inför säsongen 2016:

– Nej, jag kunde ju börja springa häck i slutet av mars, så jag hade inte särskilt mycket förberedelse. Hela vägen in i november var det bara alternativ träning, säger hon och syftar på andra träningsmetoder än just att häckträning.

Vill inte spekulera i tider

Med mer tid och mindre skador hoppas hon kunna springa snabbare. Hon vill inte spekulera i hur mycket fortare, men ser saker hon kan förbättra.

– Det finns mycket med tanke på att jag bara hade sprungit häck två månader inför den här säsongen på hela sex år. Det är klart det finns supermycket att göra.

Susanna Kallur hashtaggade sitt instagram-inlägg med #belgrade2017. Inomhus-EM i friidrott avgörs nämligen i Serbiens huvudstad 3-5 mars.

– Det är så långt kvar, men det är klart att det är huvudmålet under inomhussäsongen.

Hur mycket sporrar EM dig kontra glädjen att flyga över häckarna?

– Det är både och. Nu har jag bara grundtränat i två dagar och tycker det är hur kul som helst, haha. Är det tråkigt så orkar man inte lägga ner tiden och energin med jobbet. Det är nummer ett. Sen är det kul att ha något att sikta på. 60 meter häck har jag alltid älskat att springa och det känns fortfarande lika roligt, säger häckspecialisten som har ett och annat inomhusminne att minnas tillbaka till:

– Jag tog ju guld i inomhus-EM 2005 och 2007. 2005 var det min syrra Jenny som tog silver. Det var ett superkul minne.

Avvaktar ett beslut om VM 2017

Senare under nästkommande år väntar ett friidrotts-VM i London – men så långt springer inte tankarna i väg nu.

– Nä, det gör de inte. Jag kör den här inomhussäsongen så får vi se sen. Fortsättningen efter det bestämmer jag då.

Vad fäller avgörande i det beslutet?

– Det viktigaste är bara att man har glöden kvar.

Susanna Kallur Instagram

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.