Harrison och Kallur möttes i Diamond League-galan på Stockholms stadion i somras när Kallur gjorde sin efterlängtade comeback. Foto: TT Nyhetsbyrån.

Kallur möter världens bästa i Karlsruhe

Uppdaterad
Publicerad

Sanna Kallurs motstånd i Karlsruhe på 60 m häck vässas. Nu är det klart att Kendra Harrison, som satte världsrekord i somras på 100 m häck, gör sin enda internationella inomhustävling i Karlsruhe 4 februari.

– Det känns väldigt bra att återvända till Karlsruhe. Jag uppskattade mitt besök där förra året och publiken var fantastisk, säger Harrison som förra året satte världsrekord på 100 m häck vid Diamond League-galan i London med 12,20 och förpassade ett ”omöjligt” öststatsrekord från 1980-talet ur historieböckerna.

– Jag ser fram emot att springa på banan i Karlsruhe som är känd för sin snabbhet, säger Harrison till IAAF.

Harrison noterade sitt världsrekord precis före OS i Rio, en tävling hon inte deltog i eftersom hon inte kvalade in vid de amerikanska mästerskapen ett par veckor tidigare.

Kallur, som har inomhusvärldsrekordet med 7,68 från just Karlsruhe 2008 är just nu i Sydfrika och laddar för inomhussäsongen där hon gör premiär på ett byggvaruhus i Bromma 28 januari.

Det var redan tidigare ett stjärnfyllt startfält. Med Harrison till start blir det troligen Karlsruhegalans höjdpunkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.