Kallur fick stryk av Sagnia i finalen

Uppdaterad
Publicerad

Susanna Kallur blev efter i starten på 100 meter och det försprång som Khaddi Sagnia byggde upp räckte till seger på den utmärkta tiden 11,48. Kallur blev tvåa på 11,53.

– Jag borde ha kastat mig fram. Det var fantastiskt av Khaddi, det gjorde hon skitbra. Jag gav bort ganska mycket i reaktionen och då är det lätt att man spänner sig men jag tror att jag klarade det ändå och kom ju närmare och närmare. Det är en tid som jag varit nöjd med 2006-2008, funderar Kallur, som kan tänka sig att dubblera i Finnkampen som avgörs i Tammerfors 3-4 september.

Sagnia var stark dagen igenom och strålade efteråt.

– Jag kom hit med ett personrekord på 12,05 och tänkte att jag skulle kunna springa fort men att det skulle gå så fort hade jag inte förväntat mig. Det är en liten revansch för vad som hände i Rio och gick det inte då så får man ta det i en annan gren, säger längdhopparen Sagnia som gjort 11,7 på träning i vanliga skor.

Det var upplagt för en duell mellan Kallur och Sagnia, som ingen räknat med innan semifinalen.

Susanna Kallur vann den tredje semin på 100 meter på 11,59 och såg vass ut inför finalen.

– Det kändes bra och jag slog av lite på slutet, sa Kallur efter lite för mycket vind i ryggen till SVT.

– Till finalen hoppas jag att kunna trycka hela vägen in, funderade hon.

Främsta utmanare såg ut att bli längdhopparen Khaddi Sagnia som vann sitt medvindsheat på 11,58. 

Se loppet och intervjun i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.