Svagt EM-genrep av Susanna Kallur. Foto: Bildbyrån

Svagt EM-genrep av Kallur

Uppdaterad
Publicerad

Trots en bra start var Susanna Kallur aldrig nära en finalplats i EM-genrepet i Birmingham. Hon slutade femma, på svaga 8,21. ”Mitt ben gör fortfarande ont och jag kan inte träna helt hundra”, säger hon till BBC.

I en tidigare version hade vi med ett citat med Kallur där hon säger att hon känner av en skada i benet. Hon har själv dementerat detta, och att hon blev missuppfattad i intervjun med BBC efter loppet.

Susanna Kallur fick en positiv säsongspremiär i Nordenkampen i Finland med seger och 8,06 förra helgen. Men i Birmingham gick det sämre. Svenskan fick nog inte riktigt det EM-genrep hon hoppades på.

Hon sprang in som femma på tiden 8,21 i det andra kvalheatet på 60 meter häck i Grand Prix-tävlingen i Birmingham. Och efter loppet gav hon oroande besked inför inomhus-EM.

Kallur var ändå nöjd efter loppet.

– Det är jättekul så länge jag kan tävla, säger hon till BBC.

Amerikanska vann

Christina Manning vann heatet komfortabelt. Amerikanskan har varit under åtta sekunder tio gånger i år. Hon vann heatet på 7,95. Maja Rogemyr, den andra svenskan i heatet, sprang in som sjua på 8,50. Manning vann även finalen på 7,83.

Bättre gick det för Meraf Bahta och Lovisa Lindh. Bahta satte nytt svenskt rekord på 3000 meter inomhus med över sju sekunder när hon sprang på 8.43,01. Lovisa Lindh satte nytt personligt rekord på 800 meter inomhus på tiden 2.01,69. Utomhus har svenskan gjort precis under två minuter.

Inomhus-EM i Belgrad avgörs 3-5 mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.