Foto: Scanpix / SVT Bild

Karlsson: ”Tar inte skadorna på allvar”

Uppdaterad
Publicerad

När höjdkvalet avgjordes blev Diego Ferrin liggandes i flera minuter med svåra smärtor i vaden – utan att VM-arrangörens vårdare ryckte in. SVT:s krönikör Jonas Karlsson är kritisk till hur friidrotten behandlar sina aktiva. – De tar inte skadorna på allvar, sägen han.

Under förmiddagen skedde det två skador i höjdhoppskvalet för herrar och i damernas spjut tvingades en ryska avbryta sjukampsgrenen sedan hon trampat snett. SVT Sports krönikör Jonas Karlsson är häpen över den långsamma hjälp friidrottarna få, men säger samtigt att detta inte är något nytt fenomen.

– De tar inte skadorna på allvar. Är det en muskelskada kan rehabtiden variera från några veckor till ett år beroende på hur snabbt den aktive får hjälp.

– Jag har bevakat friidrott under många år och tyvärr är det så här det ser ut på de stora arenorna. Jag har sett 12-14-åringar i Sverige som fått bättre hjälp än de på detta mästerskap.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM 2013

Mer i ämnet