Karlstads GP direkt i SVT

Uppdaterad
Publicerad

Det börjar dra ihop sig till VM. Onsdagens GP-tävling blir en chans att boka biljetten för flera svenskar. SVT sänder tävlingen direkt på Play. Gästexperten Mustafa Mohamed tror att löparkollegan Charlotta Fougberg kommer att klara kvalgränsen.

– Det är många svenskar som är sugna på att klara VM-kvalgränsen, så det ska bli kul att se, säger Mohamed.

Han har själv redan ställt in sin medverkan i VM-maratonloppet på grund av skador. Men en som han tror blir VM-klar är Fougberg, som gör sin favoritdistans 3 000 meter hinder i Karlstad.

Friidrotts-VM

– Hon hade en fantastiskt fin form förra året, den här säsongen har gått trögare. Loppen som hon har gjort i Diamond League har gått lite för fort i början, då har hon tröttnat de sista meterna. Nu tror jag att det kommer att passa henne bättre, och dessutom ser hon ut att ha lite bättre form på träning den sista tiden.

”Tar tid att få tekniken att sitta”

En annan löpare som ännu inte har klarat VM-kvalgränsen är Moa Hjelmer, som springer 100 och 200 meter i Karlstad.

Längdhopparen Erica Jarder hoppade på 6,66 förra veckan, fyra centimenter från VM-kvalgränsen. Även hon har chansen att bli VM-klar i Karlstad.

– Hon har inte riktigt samma stabilitet efter att ha ändrat ansatsen, det tar såklart tid att få ny teknik att sitta, säger Mohamed.

Sommarens sensation Erika Kinsey finns med, och bland andra Kim Amb tävlar i spjut.

Kan bli svenskt rekord

Mustafa Mohamed tror också att Andreas Almgren kan göra ett bra försök på den svenska rekordet på 800 meter från 2003.

– Han har varit väldigt nära men han han har varit lite förkyld i de senaste två tävlingarna. Är han bara frisk så kan det finnas en bra chans.

Sändningstider:

SVT Play 19.00–21.00

SVT2 21.45–22.05, sammandrag

Kommentator: Jonas Karlsson

Expert: Mustafa Mohamed

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet