Khaddi Sagnia är segerviss. Foto: Bildbyrån

Khaddi Sagnia segerviss inför Finnkampen

Uppdaterad
Publicerad

Dubbla grenar på Finnkampen. Då är Khaddi Sagnia säker på svensk seger i Tammerfors. ”Ska bli skönt att slå dem här i Finland”, säger hon till SVT Sport.

– Det känns bra, Finnkampen har alltid var en rolig tävling på slutet av säsongen. Den betyder mycket, jag vann min första Finnkamp i tresteg. Det ska bli skönt att slå dem här i Finland, haha.

Sagnia tog överraskande hem SM-guldet på 100 meter förra helgen, bland annat före Susanna Kallur. I Finnkampen ställer hon upp i både längd och på 100 meter.

Finnkampen

– Det kom som en överraskning, kul att bli uttagen i en annan gren. Får en att veta att man har andra styrkor.

– Vet att jag kan springa fort. Är lite sliten och trött i kroppen, annars ska det bli kul. Det är bara ett lopp så gäller bara att kräma ur det sista.

När Khaddi Sagnia redan nu summerar sin säsong, konstaterar hon att det har gått mycket upp och ner. På OS i Rio i augusti blev det en missräkning när hon åkte ut redan i kvalet, på bleka 6.25. Sagnia som har gjort 6.78 i karriären som bäst.

– Vissa tävlingar har varit lyckade, vissa inte. Det har varit en helt okej säsong, men det kunde ha blivit bättre.

Hör även Lovisa Lindhs och Johan Rogestedts tankar inför Finnkampen i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Finnkampen

Mer i ämnet