Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Khaddi Sagnia Foto: Bildbyrån

Khaddi Sagnia tillbaka lagom till VM – ”Är förvånad att jag står här idag”

Uppdaterad
Publicerad

Efter en sommar fylld av rehabilitering från en skada har VM varit allt annat än givet för Khaddi Sagnia.

Men nu är hon med truppen i Budapest, där hon kommer ta VM som det kommer.

– Går det inte bra så tar jag det som en lärdom och går vidare, säger Sagnia till SVT Sport.

Khaddi Sagnia har inte tävlat sedan 4 juni på grund av skada. Första riktiga hoppet kom för en vecka sedan. Med den bakgrunden är Sagnia själv förvånad över att hon nu är på plats i Budapest för VM.

– Vanligtvis när jag befinner mig i en sådan här situation där det varit för mycket strul under säsongen så tar jag bara beslutet att inte åka. Jag känner inte att jag gör mig själv rättvis. Så jag är ganska förvånad över att jag står här idag. Men jag tycker det är väldigt kul att vara här. Det finns något inom mig som jag bara vill få ut, säger hon till SVT Sport.

Hennes bakgrund gör att Sagnia nu går in i VM utan kravställning på sig själv.

– Det känns jättebra. Jag pratade med min tränare och då kom vi överens om att om jag åker och det går jättebra, då hurrar vi självklart. Går det inte bra, då är vi okej med det. På så sett är det ändå lugnt. Jag försöker bara göra det bästa av situationen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.