Lindh: ”Har varit som en lyckokarusell”

Uppdaterad
Publicerad

Hon har kapat sitt personliga rekord på 800 meter med 2,3 sekunder, tagit EM-brons och sprungit semifinal i OS. Lovisa Lindh kallar året för magiskt. ”Det har varit som en lyckokarusell” säger 25-åringen till SVT Sport.

Lovisa Lindh har gått från doldis till affischnamn under 2016. Nu är hon tillbaka i träningsvardagen efter en liten semester.

– Det har varit ett riktigt magiskt år där allt gick bättre och bättre. Det rullade liksom på, först var jag inne i en bubbla under EM och sedan gick jag in i OS, som var helt fantastiskt, berättar 25-åringen.

– Den här sommaren har allting bara rullat på. Det har varit som en lyckokarusell.

”Motgångarna har stärkt mig”

Hon slog igenom stort med EM-bronset i somras men resan dit har varit långt ifrån smärtfri. För tre år sedan drabbades hon av hjärtmuskelinflammation och för ett år sedan fick hon beskedet att hon har astma.

– Jag har haft en del motgångar tidigare som verkligen har stärkt mig mentalt. Jag har kämpat mig tillbaka och då får man ett hårt pannben.

Nu är hon motiverad att satsa vidare och siktar bland annat mot det svenska rekordet.

– Då har jag verkligen något att jaga. Jag känner mig väldigt inspirerad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.