Lovisa Lindh vid EM förra veckan. Foto: Bildbyrån.

Lovisa Lindh pressad på SM

Uppdaterad
Publicerad

Lovisa Lindh vann 1 500 m för sitt Ullevi vid lag-SM genom att sprinta hem ett lustigt taktiklopp på 5.00,42. Ullevi vann också damernas tävling.

– Alla hade nog samma taktik om att inte göra något. Man ville ta det lite lugnt efter EM. Jag väntade in de andra, säger hon till SVT Sport.

Anna Silvander, som också var med i EM på 800 m, hade greppet i början av upploppet i loppet som tog fart först sista 300 m (41,0 på Lindh) men EM-bronsmedaljören kunde svara.

Hade inte räknat med OS när säsongen började

– Det löste sig och fantastiskt kul att få resa till OS. Jag känner mig lite uttömd efter EM och OS hade jag nog inte räknat med när säsongen började. Det var Charlotta Fougbergh som hade OS som mål medan jag hade EM säger Lindh som fick sin OS-biljett i dag.

Sofie Skoog vann höjdhoppet på 1,88 före Ebba Jungmark som klarade 1,79, efter att ha gamblat med att gå in på 1,76 och riva i första försöket.

– Det kändes bra och det var bra träning att hoppa i starka vindar, säger Skoog med ett stort leende till SVT.

Ullevi som hade flera tunga återbud vann lagtävlingen 7,5 poäng före Hässelby. På herrsidan vann Spårvägen, som också saknade tunga pjäser, en poäng före Hässelby. Det var en otroligt jämn herrtävling med endast sex poäng mellan ettan och femman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.