Tatyana McFadden, till höger, under finalen av 4x400 meter. Foto: TT Nyhetsbyrån

McFadden medaljlös efter diskning

Uppdaterad
Publicerad

Tatyana McFadden hade chansen att ta sin femte medalj i Rio. Men i finalen på 4x400 meter blev det amerikanska laget diskat. Kina vann i överlägsen stil och krossade världsrekordet med tiden 3.32,11.

USA, med stjärnan Tatyana McFadden i laget, kom i mål som tvåa och då såg det ut som att McFadden hade säkrat sin femte medalj i Rio.

Men laget diskades då en av amerikanskorna inte höll sig på sin bana och i stället gick silvret till Australien. Överlägsen segrare blev Kina som krossade världsrekordet med tiden 3.32,11.

Paralympics

Det blev en stenhård final på herrarnas 100 meter för benamputerade. Det skiljde bara sex hundradelar mellan de tre främsta – Scott Reardon vann till slut på 12,26.

Dansken Daniel Wagner och Richard Whitehead delade på silvret då båda kom i mål på 12,32.

Jun Wang från Kina slog nytt världsrekord i kula när hon i den andra omgången nådde 13,91. Hon vann guldet före Mariia Pomaza från Ukraina.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet