Foto: TT Nyhetsbyrån

Mo Farah grillades men utökade sviten

Uppdaterad
Publicerad

Mo Farah tog sin sjunde raka stora mästerskapstitel på 5 000 vid VM i Peking. Efter en vansinnigt snabb avslutning spurtade Farah hem loppet på långsamma 13.50,38.

– Det är otroligt att kunna få med sig en dubbel och skriva historia. Jag ville ha lite kvar på slutet och ge allt jag hade men fick gräva djupt, säger Farah om utmaningen från kenyanen Caleb Ndiku.

Med två varv kvar gick kenyanen Caleb Ndiku upp och körde stenhårt. Farah fick kämpa hårt för att hänga med men på mitten av upploppet kopplade han greppet och sprang ohotad över mållinjen. Sista 1 000 meterna sprang Farah på 2.19,20. Sista 800 avverkades på fantastiska 1.49.

Friidrotts-VM

Ndiku belönades med silvret och kunde hålla undan för Hagos Gebrhiwet som vann den etiopiska kampen om bronset mot Yomif Kejelcha.

Farah har vunnit de tre senaste Europamästerskapen på 5 000 m, de tre senaste VM-titlarna och är regerande OS-mästare på distansen.

Efter att ha varit utslagen någon minut skuggboxades Farah med Ndiku för att fira triumfen. Tidigare under mästerskapet spurtade Farah hem 10 000 m på ungefär samma sätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet