Foto: TT NYHETSBYRÅN

Mutor får Fredericks att lämna uppdrag

Uppdaterad
Publicerad

Förre sprintstjärnan Frankie Fredericks lämnar omedelbart sitt uppdrag att leda utredningen av dopningen inom rysk friidrott. Det är mutanklagelser som får den fyrfaldige OS-silvermedaljören att hoppa av.

Den franska tidningen Le Monde skriver att Fredericks kan ha tagit emot mutor på cirka 2,5 miljoner kronor i samband med att Rio tilldelades sommar-OS 2016.

”Jag har beslutat att kiva åt sidan så att utredningens integritet inte ska hotas”, säger Fredericks i ett pressmeddelande.

Internationella olympiska kommittén (IOK) hävdar att Fredericks är oskyldig och att pengarna som betalats ut härrör från ett sponsoruppdrag.

Internationella friidrottsförbundets ordförande Sebastian Coe hade utsett den 49-årige namibiern att leda utredning om den systematiska dopningen inom rysk idrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.