Foto: TT

Nytt svenskt rekord av Bengtsson

Uppdaterad
Publicerad

Stavhopparen Angelica Bengtsson slog till med 4.60 på lag-EM i Tjeboksary. Därmed putsade hon sitt egna svenska rekord på 4.58 med två centimeter.

– Ojoj, det här är fantastiskt bra gjort av Angelica. Det är bara hennes tredje tävling för säsongen, säger förbundskapten Karin Torneklint till SVT Sport.

Angelica Bengtssons fina säsong fortsätter. I våras slog hon svenska rekordet inomhus och tog ett historiskt EM-brons. Nu, på lag-EM-tävlingen i Ryssland, tog hon 4.60 på sista försöket.

– Det är tack vare en nivåhöjning som skedde i vintras, riktig roligt, säger Bengtsson till TT

Fick bara ett försök på 4.70

På 4.70 fick hon dessvärre bara göra ett försök, i och med att det blev hennes fjärde rivning i tävlingen, och slutade trea.

– Det är som det är. Jättetråkigt att hon inte får hoppa två gånger till på den höjden, säger Torneklint.

Tyskan Silke Spiegelburg vann tävlingen på 4.75. Ryskan Anzhelika Sidorova blev tvåa på 4.70, vilken innebar nytt personbästa även för ryskan.

Sverige ligger på tionde plats efter första dagen av två. De är nio poäng efter Vitryssland som ligger på niondeplatsen, som krävs för att klara sig kvar i högsta divisionen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.