Patrik Sjöberg riktar hård kritik mot europeiska friidrottsförbundets ordförande Svein-Arne Hansen för dennes roll som tävlingsledare för Bislettgalan. Foto: TT.

Patrik Sjöberg hotas med stämning

Uppdaterad
Publicerad

Patrik Sjöberg anklagar det europeiska friidrottsförbundets ordförande Svein-Arne Hansen för att denne i egenskap av tävlingsledare i Bislettgalan betalat rena idrottare att göra dopningstester.

– Det här är helt vansinnigt. Jag kommer ta det här till rätten om Sjöberg inte tar tillbaka sina anklagelser, säger norrmannen till Expressen.            

Utspelet har väckt starka reaktioner, inte minst i Norge. Uppenbarligen har Sjöberg blivit hårt uppvaktad under dagen.

– Nej, nu får ni sluta. Jag orkar inte mer utan behöver jobba, säger Sjöberg innan han trycker bort samtalet från SVT Sport.

Kan bli av med Europarekordet från 1987

Sjöberg ger inte mycket för norrmannen som nu leder arbetet med att stryka gamla rekord pga dopningsmisstankar, något som skulle få till följd att Sjöberg blir av med sitt Europarekord på 2,42 i höjdhopp från 1987.  

– Han har nu tagit på sig den här hederliga rocken för att rensa upp inom friidrotten, säger Sjöberg till Radiosporten.   

– Vi fick betalt för att göra dopingprov – vi som han (Svein-Arne) visste var odopade – så han har väldigt mycket att berätta som ordförande. Han kanske ska låta oss som har tävlat och varit rena behålla våra rekord, funderar Sjöberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.