Khaddi Sagnia tröstas av förbundskapten Karin Torneklint under inomhus-VM. Foto: BILDBYRÅN

Positivt besked för Khaddi Sagnia

Uppdaterad
Publicerad

Khaddi Sagnia bröt längdfinalen i VM på grund av skada. Men nu kommer lugnande besked. ”Vi kan bekräfta att det inte är snack om någon stressfraktur. Det är en överbelastning av utsida lår”, säger agenten Andreas Totsås till SVT Sport.

Sagnia lämnade VM med två misslyckade hopp där hon var långt i från plankan. Efter finalen var högerfoten hårt lindad och under måndagen har svenskan undersökts.

– Efter noggranna undersökningar i dag kan vi bekräfta att det inte är snack om någon stressfraktur för Khaddi. Det är en överbelastning av utsida lår, säger Khaddi Sagnias agent Andreas Totsås till SVT Sport.

Svenskan kommer härnäst att åka på ett träningsläger med ett anpassat träningsprogram.

– Det har i dag i nära samråd med Svenska friidrottsförbundet och Sveriges Olympiska Kommitté lagts en bra plan för behandling och träning och vi är säkra på att Khaddi får mycket bra uppföljning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.