Khaddi Sagnia är tillbaka på tävlingsbanan och jagar OS-kvalgränsen Foto: Bildbyrån

Sagnia om missad OS-kvalchans: ”Väldigt trist”

Uppdaterad
Publicerad

Det blir inget inomhus-VM i friidrott. Khaddi Sagnia missar därmed en chans att kvala till OS.

– Desto fortare man klarar det, desto lättare blir det att slappna av, säger hon till SVT Sport.

Efter nästan ett års frånvaro från tävlingsbanan gjorde Khaddi Sagnia comeback i Växjö för snart två veckor sedan. En stark comeback där hon hoppade 6,67. Friidrotts-VM skulle bli en språngbräda till OS men nu ställs tävlingen in.

– Det är väldigt trist att det blev inställt, jag har sett fram emot det. Framför allt nu när jag är tillbaka från skadan och verkligen kan tävla. Samtidigt får man ju ta idrottarnas hälsa i första hand, så det är ändå ett bra beslut, säger Sagnia.

”Desto fortare, desto bättre”

När detta mästerskap blev inställt så är det i stället OS som blir nästa stora mästerskap för friidrottarna. Hoppet i Växjö var en bit från OS-kvalgränsen och VM hade varit ett ypperligt tillfälle att klara den.

– Det hade det varit, absolut. Desto fortare man klarar det, desto lättare blir det att slappna av. Det betyder inte att chansen att kvala in är utesluten. Det finns fortfarande en chans att klara kvalgränsen i de vanliga tävlingarna, så jag kommer ge mitt allt, säger hon.

Friidrotts-VM i Kina skulle gå av stapeln i mars. På grund av Coronaviruset är tävlingen nu framflyttad till mars 2021. Men Sagnia är glad att beskedet kom nu.

– Det är bättre att vi fick reda på det nu än några dagar innan vi skulle ha åkt. Då har man redan gjort sig redo att åka mentalt, nu har vi inte kommit så lång. Det är flera tävlingar kvar innan VM skulle ägt rum så fokus är här och nu, säger hon.

Ser fram emot tävling i Tyskland

Än så länge har inget nytt tillkommit i hennes kalender i stället för VM. Vårens höjdpunkter blir de tre tävlingar som är inplanerade sedan tidigare. Först på tur väntar tävling i Tyskland till helgen där förhoppningar är att få en bra placering och bra resultat, men även att uppleva en bra publik.

– Det ska vara en jättebra tävling med mycket publik. I Tyskland brukar det alltid vara mycket publik och det älskar jag. Så det ska jag utnyttja och köra järnet, säger Sagnia.

Klipp: Khaddi Sagnia hoppar 6,67 i sin comeback

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.