Sanna Kallur i välbekant miljö. Foto: Bildbyrån

Sanna Kallur tar första steget mot OS i Rio

Uppdaterad
Publicerad

Efter år av envis kamp för comeback är Sanna Kallur tillbaka i den absoluta hetluften. Och det blir ingen smygstart. Hon tar klivet rakt in i Diamond League.

Och det finns ingen tvekan om att Stockholm Stadion är rätt ställe att ställa sig i startblocken igen.

– Det kändes friskt och djärvt. Fränt att bara kasta sig ut. Det är ju här jag vill vara, säger Sanna Kallur till SVT Sport.

OS närmar sig med stormsteg

Hon har visat på träning att formen finns där men säger också att hon jobbar med timingen just i häcklöpningen eftersom hon bara sprungit häck sedan i mars.

För att ta sig till OS är det 12,80 som gäller. Kanske måste hon klara den mer än en gång för att klara den. Det är en av anledningarna till att hon valde ett lopp av den här kalibern för sin comeback.

– Jag har inte många chanser, och jag tror att det är större sannolikhet att jag klarar av det i bra motstånd.

Mot alla odds

Kajsa Bergqvist är en av dem som följt Sanna kallurs väg tillbaka.

– Skulle hon lyckas ta sig tillbaka till världstoppen är det en av de största bragderna nånsin inom friidrotten.

Hur ser du på hennes möjligheter att klara OS-kvaltiden?

– Den gamla Sanna hade inte haft några problem med det men det har gått många år. Hon har sett bra ut på träningen och nu kan vi få en bild av hur hon ligger till.

Ser fram emot torsdagen

Hon själv ligger lågt var gäller förväntningarna. Det har varit en lång väntan på den här dagen och det är att ta vara på stunden som gäller.

– I morgon handlar det om att göra första loppet, ta mig i mål och njuta lite. Äntligen ska man få skörda, säger hon till SVT Sport.

Vad tänker du när du tittar ut på arenan här?

–  Att det ska bli nåt så in i bängen härligt att få komma ut här i morgon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.