Foto: Bildbyrån

Sanna Kallur tar nya tag efter Rio-OS

Uppdaterad
Publicerad

Susanna Kallur går vidare efter besvikelsen i Rio. Häcklöparen kände sig fysiskt stark men lyckades inte ta sig vidare från försöken. Men nu tar hon nya tag – på SM som inleds i morgon. ”Hon var ju hoppfull att hon skulle visa bättre tider, men hon ser framåt hela tiden”, säger pappa Anders Kallur till SVT Sport.

Det blev ett tårfyllt och plötsligt slut på Susanna Kallurs OS i Rio de Janeiro. Svenskan åkte ut redan i försöken, efter att hon kommit in som femma i sitt heat på 100 meter häck. Men det verkar inte vara något som stör henne längre.

– Hon tävlar i SM i helgen. Hon ser framåt hela tiden så det är absolut inget negativt, även om hon hade hoppats på ett bättre resultat, säger Sanna Kallurs pappa, Anders Kallur till SVT Sport.

”Inga skadebekymmer”

Kallur, som jobbat många år på att ta sig tillbaka i tävlingsform och dessutom hålla sig skadefri, mår bra i kroppen efter Rio, enligt hennes pappa.

– Allting har funkat som det ska. Inga skadebekymmer som jag har hört om, säger han.

I nästa vecka kommer också Finnkampen att gå av stapeln i Tammerfors. Även där väntas Sanna Kallur att delta.

– Preliminärt som jag har fått besked så ingår det i hennes planer om allting fungerar. Om kroppen håller så är planen att hon ska tävla även i Finnkampen, säger hennes pappa.

Under veckan har Sanna Kallur tränat hemma i Falun.

Så sänder SVT friidrotts-SM

Fredag:

15.25-20.20 svtsport.se och SVT play: Direktsändning

21.45-22.15 SVT2: Sammandrag

Lördag

12.15-18.00 svtsport.se och SVT play: Direktsändning

22.35-23.05 SVT1: Sammandrag

Söndag

12.10-15.45 svtsport.se och SVT play: Direktsändning

23.05-23.35 SVT1: Sammandrag

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.