Foto: Bildbyrån

Schippers sprang hem guldet

Uppdaterad
Publicerad

Dafne Schippers tog hem guldet på damernas 200 meter efter ett riktigt starkt upplopp. Nederländskan sprang i mål på 21,63 – nytt mästerskapsrekord. ”Jag kan inte tro att det är sant”, säger nederländskan till SVT Sport.

Dafne Schippers sprang om alla motståndare på upploppet och passerade på den sista metern Elaine Thompson och vann på mästerskapsrekordet, 21,63. Thompson noterades för 21,66 – nytt personligt rekord.

– Wow, vilken kväll för mig, jag hoppades att jag skulle kunna springa under 22 sekunder och det gick ju bra, säger Schippers till SVT Sport.

Friidrotts-VM

Tvåan på halva distansen, Schippers, var en bra bit efter när upploppet inleddes men avslutade precis som tidigare oerhört starkt på slutet och sprang hem guldet.

Tredje snabbast någonsin

Jamaicanskan Thomson får även sällskap av den meriterade landsmanninan Veronica Campbell-Brown som sprang i mål på nytt säsongsbästa, 21,97 och tog hem bronset.

Schippers tid är den tredje snabbaste någonsin på 200 meter och ett nytt Europarekord.

– Min start var okej, jag försökte hålla mig avslappnad, jag kände att jag kanske gav lite för mycket ett tag under loppet men det gick bra, säger hon.

Bergqvist: ”Ett världsrekord för mig”

Endast Marion Jones och Florence Griffith Joyner har sprungit snabbare på 200 meter genom tiderna, och med tanke på de två amerikanskornas dopingbakgrund så ser SVT Sports expert Kajsa Bergqvist tiden som ett nytt världsrekord.

– För mig är det ett världsrekord. De före Schippers känns inte rena, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet