Sofie Skoog till final i OS. Foto: Bildbyrån

Skoog hoppar höjdfinal i OS-debuten

Uppdaterad
Publicerad

Sofie Skoog slog till med nytt personligt rekord utomhus när det gällde som mest. 1.94 i kvalet och det tar glädjesprutan till final i sin OS-debut. ”Det känns hur bra som helst”, säger Skoog till TV3.

I första försöket på flög värmländskan över 1.94, med god marginal. IF Göta-hopparen fick sedan sedvanligt ett glädjefnatt, samtidigt som tränaren Stefan Holm såg ut att pusta ut på läktarplats.

– Jättebra hoppning, jag kan ta med mig hur mycket tekniska detaljer som helst, säger Skoog till TV3.

OS i Rio de Janeiro 2016

Tackar tränare Holm

Och tajmingen på 26-åringens form kan knappast vara bättre.

– Det har jag Stefan (Holm) att tacka för. Han har betytt hur mycket som helst. Han tillför mycket rutin som jag inte har, och jag kan känna mig lugn och prata med honom om vad som helst. Jag ska i väg och krama honom nu, säger Skoog.

Men första ska hon svara på frågor om OS-final, som går av stapeln natten till söndag, svensk tid.

– Nu var det många som tog 1.94, så jag tror det kommer krävas någonstans 1.96-1.98 för medalj. Så jag får plocka fram några centimeter till. Topp åtta känns realistiskt. Men man vet aldrig – det är det som är så himla härligt, säger Skoog och ler brett.

Stefan Holm på Twitter.

Kinsey med nytt mästerskapsfiasko

Däremot hoppade Erika Kinsey inte bättre än 1.85 – och ny tidig mästerskapssorti för 28-åringen.

– Jag är sjukt besviken, säger Kinsey.

Erika Kinsey fick sent sin biljett till Rio, och väl där blev det en kort vistelse. Två höjder klarade svenskan, 1.80 och 1.85, men på 1.89 tog det stopp den här gången för jämtlänningen som har årsbästa 1.90. Även på VM i fjol tog mästerskapet slut i kvalet, när hon inte klarade 1.92.

– Det var kul och det kändes bra på uppvärmningen. Men jag vet inte, jag har inga ord, säger en besviken Kinsey.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Rio de Janeiro 2016

Mer i ämnet