TT Foto: TT

Skrällseger på damernas 100 m

Uppdaterad
Publicerad

Blessing Okagbare slog till med en briljant avslutning på damernas 100 meter och klockades på 10,98 på Diamond League-tävlingen i Shanghai.

Den långa nigerianskans kraftfulla avslutning på sista 40 m såg till att OS-guldmedaljören Shelly-Ann Fraser-Pryce från London 2012 och bronsmedaljören Veronica Campell-Brown var chanslösa. Fjolårets sprintetta Tori Bowie kom tvåa efter 11,07 och denna säsongens överraskning Michelle-Lee Ahye löpte in som trea på 11,13. 

”Banan älskar mig”

Diamond League

– Loppet var ganska bra. Det är inte lätt att tävla mot de bästa i världen men jag vann. Shanghai och banan här älskar mig. Den första delen av loppet var den bästa delen. Jag fokuserade på starten och kom iväg bra. I vanliga fall är jag inte snabbast där men nu ledde jag därifrån till målet, säger Blessing Okagbare efteråt.

26-åringen har ett OS-brons och VM-silver i längdhopp och VM-brons på 200 meter.

”Inte första gången jag förlorar”

– Jag kom inte iväg särskilt bra i början men, så klart, så går inte världen under för det. Det är inte första gången jag förlorar, säger Shelly-Ann Fraser-Pryce som kom femma. Campell-Brown tog fjärdeplatsen.

100 meter damer

1.  Blessing Okagbare (Nigeria)                      10.98  

2.  Tori Bowie (USA)                                      11.07  

3.  Michelle-Lee Ahye (Trinidad och Tobago)  11.13  

4.  Veronica Campbell-Brown (Jamaica)         11.22  

5.  Shelly-Ann Fraser-Pryce (Jamaica)           11.25  

6.  Muna Lee (USA)                                       11.48  

7.  Wei Yongli (Kina)                                     11.51  

8.  Schillonie Calvert (Jamaica)                      11.53  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Diamond League

Mer i ämnet