Slet av tröjan och skrek ”Jag vill vara Zlatan”

Uppdaterad
Publicerad

Fransmannen Mahiedine Mekhissi-Benabbad kunde ohotat vinna 3 000 meter hinder. Men på upploppsrakan, innan sista hindret, slet han av sig tröjan – skrek ”Jag vill vara Zlatan” och blev diskad.

Han tog sitt tredje EM-guld i rad, trodde han, men att ta av sig tröjan är inte tillåtet och han blev diskad. Dessutom ska han enligt Radiosporten ha skrikit att han vill vara Zlatan, något som hördes i sändning. Fransosen fick bara en varning först eftersom han inte slängde iväg tröjan utan sprang med den i munnen över mållinjen, men efter protester från Spanien diskades han.

”Visste inte att jag skulle få en varning”

– När jag tog av mig linnet på de sista meterna var det på grund av glädje, självklart! Det var njutningen av att vinna. Jag var så glad att försvara min titel, sa Mekhissi-Benabbad i ett uttalande innan diskningsbeskedet kom.

Friidrotts-EM 2014

– Jag visste inte om att jag skulle få en varning för det. Men den varningen betyder inget, det var bara känslor.

Mekhissi-Benabbad har varit i blåsväder förr. I EM i Helsingfors 2012 knuffade han till maskoten så att hon nästan föll bakåt. Innanför dräkten fanns en 14-årig tjej.

Frankrike lämnade in en motprotest som avslogs av juryn. Mekhissi-Benabbads uteslutning från loppet kvarstår därmed.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-EM 2014

Mer i ämnet