Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det kommer krävas” – hör Caisa-Marie Lindfors berätta om OS-drömmen i spelaren ovan. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Slog personligt rekord – nu hoppas Caisa-Marie Lindfors på OS

Uppdaterad
Publicerad

Drömstart på säsongen med det tredje bästa resultatet genom tiderna i Sverige.

Nu siktar Caisa-Marie Lindfors, 23, mot OS, även om det blir en nervös väntan inför uttagningen.

– Jag vågar inte säga så mycket än, säger hon till SVT Sport.

Caisa-Marie Lindfors fick en smakstart på säsongen trots att hon är mitt inne i en intensiv träningsperiod och slog nytt personligt rekord med 61,44 meter i diskus på Stanford Invitational, USA.

– Vi (hon och tränaren) planerade inte alls för att kasta så långt. Vi ville mest testa formen, så det är häftigt, säger Caisa-Marie Lindfors, som pluggar en master på college i Kalifornien, till SVT Sport.

Resultatet förstärker 23-åringens plats som den tredje bästa genom tiderna i Sverige. Anna Söderberg har rekordet på 64,54 som hon satte 1999.

Jobbig skadeperiod: ”Det var kämpigt”

För Lindfors är det skönt att få ett kvitto på att träningen har gett resultat, inte minst med tanke på att hon bland annat skadade ett ligament i handleden som krävde operation för några år sedan. Kampen att nå toppformen har varit jobbig sedan dess.

– Det är klart att det var kämpigt, men jag hade vänner och familj som stöttade mig. Det betyder så mycket att kunna prestera på den här nivån efter stunderna då man har tvivlat på sig själv. Det har gett eld inför det här året, säger hon.

Siktar på OS

Den här säsongen väntar ett EM och ett collegemästerskap borta i USA i början av juni, men framför allt OS i Paris med start i slutet av juli.

– Jag känner mig så nervös inför att prata om OS.

Kan du vidareutveckla det? Är det för att du inte vet om du kommer med?

– Lite så. Jag vågar inte säga så mycket än. Jag är lite reserverad kring det hela, säger Caisa-Marie Lindfors.

Hör henne berätta mer om vad hon tror krävs för att hon ska kunna ta en OS-plats i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.