Arkiv: Daniel Ståhl försvarade sitt guld. Foto: Bildbyrån

Ståhl tog SM-guld – i sista stöten

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Ståhl gav sig själv en fin födelsedagspresent. Med sin sista stöt vann han SM-guldet i kula på 19,38 – nytt personligt rekord. ”Jag är riktigt stolt”, säger Ståhl till SVT Sport.

Niklas Arrhenius ledde inför sista omgången i kulfinalen sedan han noterats för 19,15 i sin första stöt. Men Daniel Ståhl lyckades försvara sin kultitel från förra året, och det efter en serie som blev bättre och bättre.

Efter 18,50 i första stöten förbättrade Ståhl sitt resultat för varje stöt och avslutade med 19,38, vilket är nytt personligt rekord.

– Jag tyckte det var en bra tävling. Jag fick fajtas länge med Leif (Arrhenius) och Niklas. Jag byggde centimeter för centimeter och är riktigt stolt, jag försvarar min titel. Pers är pers och det är min födelsedag också så det är extra kul, säger den nu 24-årige Ståhl till SVT Sport.

Daniel Ståhls specialgren är diskus, och där finalen avgörs under söndagen. Ståhl hoppas på ett fint resultat där med.

– Om jag får den intensitet jag hade i min sista stöt så kan det bli långt. Jag ska försöka vinna SM-guld.

Bakom Ståhl och Niklas Arrhenius slutade en annan Arrhenius, Leif, som noterades för 18,61. Jeffrey Ige, som genrepar för Paralympics i Rio de Janeiro, kom på 14:e plats med 15,00 som bästa resultat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.