Erika Kinsey intervjuas av SVT:s Jenny Modin. Foto: Bildbyrån

Succé-Kinsey får VM-biljett

Uppdaterad
Publicerad

I helgens lag-EM slog Erika Kinsey till med nytt personligt rekord i höjdhopp. 27-åringen hoppade 1,97 meter, vilket dessutom är det tredje bästa resultatet genom tiderna i Sverige. Nu belönas Kinsey med en VM-biljett av förbundskapten Karin Torneklint.

”Efter Erikas fantastiska insatser på lag-EM är det givet att hon ska med till VM. Det ska bli spännande att följa hennes säsong”, säger Torneklint i ett pressmeddelande.

2007 tog Kinsey, som då hette Wiklund, JEM-guld. Sedan dess har det mer eller mindre varit tyst om henne – fram till nu. Men hon har bland annat spelat hockey i Norge, något hon berättade mer om i bloggen Oseedat.

Friidrotts-VM

Karin Torneklint har även tagit ut Elise Malmberg på 400 meter häck. Malmberg blev femma på lag-EM med tiden 56,06, vilket är en förbättring av hennes personbästa med hela 1,75 sekund.

”Elise har en lång och spännande karriär framför sig”, säger Torneklint.

Maratonlöparen Annelie Johansson har också fått klartecken att åka till VM, som avgörs i Peking 22-30 augusti. Oseedat har även träffat henne.

Här tipsar Johansson om hur du sänker din tid på milen.

Och här hur du fixar ditt första maraton.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet