Foto: TT

Här pressar Kallur norska storstjärnan i comebacken

Uppdaterad
Publicerad

Susanna Kallur sprang på 7,35, vilket bara är tre hundradelar över VM:s kvalgräns på 60 meter. Den fina formen överraskade SVT:s kommentatorer. ”Oj, vad bra hon springer!”, säger Anders Gärderud.

Kallur hade en bra avslutning och var ytterst nära att vinna 60 meters–loppet över den norska favoriten Ezinne Okparaebo. Hade loppet varit ett par meter längre hade Kallur varit först, men nu slutade hon en hundradel bakom norskan, i tävlingen Nordenkampen. 

– Oj, vad bra hon springer, utbrast Anders Gärderud.

– Hon får pisk med en hundradel, men det var betydligt bättre genomfört lopp mot vad jag trott, svarade Jonas Karlsson.

Nervös, glad och magsjuk

– Jag visste inte om jag var jättenervös först, men jag tror att jag är magsjuk. Jag är jättenöjd med att vara tillbaka, jag visste att Ezinne skulle ha en jättebra start, så efter det var det bara att jaga, och oj var nära jag var att vinna, säger Susanna Kallur till SVT efter loppet.

Susanna Kallur springer slätlöpning istället för häcklöpningen därför att hennes kropp inte håller för hoppträningen. Endast hopp med låga höjder går i nuläget att träna på för Kallur.

– Det bästa hade så klart varit att nöta häcklöpning, men det är fortfarande inget alternativ för mig.

Och de gamla skadorna gör sig inte påminda.

– Det känns ingenting. Det är underbart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.