Foto: Twitter och Ryno Quantz/TT

Susanna Kallur har gjort comeback

Uppdaterad
Publicerad

Susanna Kallur är tillbaka.

I dag tävlade hon igen – efter fyra års frånvaro.

Det var fyra år sedan sist. Men i dag gjorde Susanna Kallur äntligen comeback. Hon sprang 100 meter på Sparbanksspelen i Leksand, och vann på nytt tävlingsrekord: 11,92.

”Jag vann och satte nytt sparbanksrekord på 100 meter. Fett!” skriver hon på Twitter.

Friidrott säsong 2014

”Väldigt nervöst”

Kallur, som innan skadeproblemen var en av världens bästa häcklöpare, har haft olika skadeproblem men har de senaste månaderna tränat utan smärta.

Hennes tränare Torbjörn Eriksson berättar att Kallur var spänd inför comebacken.

– Först och främst var det nog väldigt nervöst inför tävlingen. Sen efteråt njöt hon av att vara tillbaka på tävlingsbanan igen, säger hennes tränare Torbjörn Eriksson till SVT Sport.

Vad var hennes första ord efter loppet?

– Jag kommer faktiskt inte ihåg. Det var ett stort leende på läpparna. Hon tycker att det var jättehärligt att vara tillbaka. Vi har jobbat otroligt länge för det här.

Innehar världsrekord

Kallurs comeback kom oväntat tidigt. För en dryg månad sedan sade förbundskaptenen Karin Torneklint till Aftonbladet att det fanns hopp om ett och annat lopp i slutet av säsongen.

På Kallurs meritlista finns bland annat världsrekordet på 60 meter häck (7,68), ett EM-guld utomhus och två inomhus, samt ett VM-brons inomhus.

Torbjörn Eriksson berättar att Kallur inte har någon ny tävling inplanerad.

– Vi får se hur kroppen känns under veckan, sen får vi se vad som händer, säger han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrott säsong 2014

Mer i ämnet