Susanna Kallur öppnar för en fortsättning

Uppdaterad
Publicerad

Diamond League i Bryssel blir säsongens sista tävling för Susanna Kallur. Men den svenska häcklöparen öppnar för en fortsatt satsning. ”Det blir ett par veckors vila och sedan får vi se vad som händer”, säger Kallur till SVT Sport.

Susanna Kallur kommer till Diamond League-galan i Bryssel med en seger från Finnkampen i bagaget. Men i kväll väntar ett betydligt tuffare motstånd på 100 meter häck.

– En skön känsla att ha med sig efter att ha vunnit, men nu blir det ett helt annat motstånd. Det är ett helt fält med supervassa häcklöperskor, det blir definitivt tuffare att vinna, säger Susanna Kallur till SVT Sport.

Tävlingen blir den sista för säsongen – men det kan bli en fortsatt satsning för 35-åringen.

– Det är sista säsongen, eller sista tävlingen för säsongen. Sedan blir det ett par veckors vila och sedan får vi se, säger hon.

Gjorde comeback i juni

I juni gjorde Susanna Kallur comeback efter sex års frånvaro på grund av skada och i augusti fanns hon med i OS i Rio.

– Det allra roligaste var Bauhausgalan i Stockholm som var min första tävling på många år, säger Kallur och fortsätter:

– Det är lite annorlunda att komma från en rehabperiod och bara pang bom in i en tävlingssäsong. Det har varit svårt att styra formtoppen.

Även diskuskastaren Daniel Ståhl tävlar i kväll.

Hör Susanna Kallur och Daniel Ståhl inför kvällens tävling i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.