Susanna Kallur vann i säsongspremiären i Tammerfors.

Susanna Kallur vann i säsongspremiären

Uppdaterad
Publicerad

Susanna Kallur vann 60 meter häck i Tammerfors, Finland, på tiden 8,06. ”Det var en helt okej start, men jag tror jag kan bättre”, säger hon till SVT Sport.

Kallur vann loppet i Nordenkampen efter en tajt strid hela vägen med finländskan Nooralotta Neziri, utslagen i OS-semin i somras, som var sex hundradelar efter. Det var Kallurs första tävling för säsongen, efter att ha kommit tillbaka från drygt en veckas förkylning.

– Det var helt okej. Jag är glad att jag spöade Nooralotta. Det känns inte så pjåkigt, säger Susanna Kallur.

– Jag får en dålig reaktion, och är efter fram till första (häcken). Jag är glad att jag kunde slappna av och hitta rytmen. Det var en helt okej start, men jag tror jag kan bättre, säger hon.

Elin Westerlund sprang i mål som fyra på tiden 8,29.

Kanondag för Ståhl

Daniel Ståhl hade en riktigt bra dag i Tammerfors. Först kastade han 66,90 i diskus, det näst längsta kastet någonsin. Och under eftermiddagen stötte han 19,60 i kula – en halv meter längre än hans PB inomhus, och drygt två decimeter än hans längsta stöt utomhus.

I höjdhoppet stod talangen Fabian Delryd, 20, för ett imponerande hopp. 2,25 i första försöket är det bästa en svensk gjort inomhus sedan 2009, och innebär klarad EM-kvalgräns för svensken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.