Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT

De är Sveriges främsta medaljhopp i VM

Uppdaterad
Publicerad

Om tre månader drar friidrotts-VM i Peking igång – och SVT Sports expert Kajsa Bergqvist tror framför allt på två svenskar. ”Michel Tornéus och Abeba Aregawi är våra starkaste svenska medaljhopp som det ser ut just nu”, säger hon till SVT Sport.

Både Tornéus och Aregawi har gedigna meriter – Tornéus tog guld på inomhus EM så sent som i mars och Aregawi har tre mästerskaps-guld på meritlistan.

– Michel är en utpräglad mästerskapshoppare och har tillhört världseliten länge. Han kommer defintivt att vara med och slåss om medaljerna och Abeba Aregawi är när hon springer på topp en av världens absolut bästa 1 500-meters-löpare och har alla chanser att placera sig på medaljplats.

Friidrott säsong 2015

Aregawi har haft stora skadeproblem men fanns med när årets första Diamond League-tävling gick av stapeln i Doha tidigare i maj. Något formbesked blev det inte, svenskan slutade på en sjundeplats.

– Något tveksam inlednig av Abeba med en sjundeplats i den första tävlingen men det kan vara så, jag vet inte, hon ligger säkert i en hårdare träningssäsong just nu och kommer väl börja släppa på träningen. Då får vi hoppas att resultaten och snabbheten i benen kommer, säger Bergqvist. 

Även Andreas Almgren hoppas experten på.

– Jag hoppas jättemycket på Andreas Almgren som har gått från klarhet till klarhet och tänk om han kunde ta ytterligare ett litet snäpp ner tidsmässigt. Då är han med i final på VM.

VM inleds den 22 augusti i Peking.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrott säsong 2015

Mer i ämnet