Systrarna Kallur bryter med Agne Bergvall

Häcklöparna Susanna och Jenny Kallur bryter samarbetet med tränaren Agne Bergvall. Karin Torneklint får nu ett ökat ansvar för träningen tillsammans med förre sprintern Torbjörn Eriksson.

-Vi vill ha en närmare och mer kontinuerlig kontakt med båda våra tränare än vad som är möjligt nu, säger Susanna i ett pressmeddelande.

Eriksson och Torneklint bor precis som systrarna i Falun. Bergvall, som tränat duon sedan 2004, bor 50 mil bort i Växjö.

Ett gemensamt beslut
-Det är ett beslut vi fattat helt gemensamt, det viktigaste är att det är optimalt för Susanna och Jenny. Dessutom är Karin mogen nu att ta steget till att få huvudansvaret, säger Bergvall, som även tränar Carolina Klüft, till TT.

Torbjörn Eriksson var Sveriges främste 200-meterslöpare under 90-talets första hälft. På meritlistan finns ett svenskt rekord, en semifinalplats i OS 1992 samt en bronsmedalj från inomhus-EM 1996.

-Vi tror att det här kommer bli en bra lösning. Vi är redo att gå vidare och ta ett nytt steg i vår träning och utveckling, säger Jenny Kallur.

SVT Sport

Publicerad: