Viktor Brännmark var tidigare landslagsåkare. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

Tidigare längdskidåkare Viktor Brännmark satsar på maraton: ”Höga mål”

Publicerad

För bara ett par veckor sedan avslutade Viktor Brännmark sin skidkarriär.

Men hans karriär som elitidrottare är inte över.

Nu satsar han istället på maraton.

– Jag har ganska höga mål, säger han.

Viktor Brännmarks karriär som längdskidåkare är över.

Under den tävlade han i Tour de Ski, och vann SM-guld i stafett så sent som förra månaden.

”Svårt att släppa det”

Men han fortsätter att elitsats. Men istället för längdskidor blir det framöver maraton.

– När jag avslutade förra säsongen tänkte jag att jag ska hålla på med längdskidor i tio år till, för att det är det roligaste som finns. Sedan råkade jag anmäla mig till Stockholm Marathon och det gick bra med knappt någon förberedelse alls, säger han till Östersunds-Posten, och fortsätter:

– Sedan dess har jag haft svårt att släppa det där. Det har legat i bakhuvudet under sommaren och hösten och till slut kände jag att det här får bli min sista säsong.

Ska springa i Berlin

Hans första stora tävling blir halvmaran Göteborgsvarvet nästa månad. Sedan satsar han på att springa Stockholm Marathon, Berlin Marathon och Valencia Marathon.

– Jag har ganska höga mål. Jag tror att jag kan springa oerhört mycket bättre än jag gjorde i Stockholm i fjol (2.27,12). Jag visste ju ingenting om löpning eller vad jag höll på med då, säger 31-åringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.